zondag 29 augustus 2010

Witte chocolade pindakaasmuffins

High tea, gebak, nagerecht

Ingredienten

200 g bloem
120 g witte chocolade, in stukjes
125 g pindakaas
1 tl bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
60 g boter
100 g lichte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
1 ei
125 ml melk
snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).

Weeg de bloem af in een kom en voeg er de bakpoeder, natriumbicarbonaat en het zout aan toe. Zet apart.

Mix in een andere kom de boter met de pindakaas, de suiker en het vanille-extract. Voeg het ei toe en mix tot een homogeen mengsel.

Voeg afwisselend de bloem en de melk toe aan het eimengsel. Mix tot een homogeen mengsel.

Spatel als laatste de witte chocolade erdoor.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven voor 20 - 30 minuten. Check de muffins na ongeveer 20 minuten op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt zijn de muffins gaar.

Haal de muffins uit de oven en laat ze enkele minuten in het bakblik afkoelen. Laat de muffins vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Bron: Le Livre d'or du Chocolat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten