zondag 29 augustus 2010

Penne met gebakken pompoen en geitenkaas

Hoofdgerecht 4 personen

Ingredienten
  • 1 grote boterpompoen
  • 8 verse salieblaadjes vers gehakt
  • 1 grote teen knoflook in plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram walnoten, pijnboompitten of pecannoten grof gehakt
  • 400 gram penne
  • 75 gr. romige geitenkaas
  • vers geraspte parmezaanse kaas om erbij te serveren

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden (gasstand 7)

Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee. Voeg salie, knoflook en zout en peper toe. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet ongeveer 40 minuten in de oven totdat de pompoen aan de randen goudkleurig begint te worden. Voeg noten toe en laat nog 10 minuten in de oven staan.

Meng in kleine kom de peterselie met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet apart als dressing.

Breng in grote pan met wat zout water aan de kook. Doe de penne erin en kook volgens de verpakking. Laat de penne goed uitlekken en doe weer terug in de pan. Voeg het pompoenmengsel + vocht uit de braadslede toe aan de pasta. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over 4 warme diepe borden/kommen. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met dressing. Direct opdienen met bakje parmezaanse kaas ernaast.
Bron: Feel good kookboek van Ainsley Harriott

Geen opmerkingen:

Een reactie posten