dinsdag 24 augustus 2010

Tomatentaart met geitenkaas

Hartige taart. Hoofdgerecht, buffet, hapje. Als hoofdgerecht is het voldoende voor 4 personen.

Ingredienten korstdeeg (heb je minder tijd kun je ook hartige taart deeg gebruiken)
  • 225 gr. bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gr. ijskoude bloem in blokjes
  • snufje zout
  • 4 el ijskoud water

Ingredienten vulling
  • 8 pomodori tomaten in vieren gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 el verse tijm
  • Pakje provencaalse magere spekjes (AH)
  • 1 el balsamicoazijn of rietsuiker
  • 150 gr. milde romige geitenkaas
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 eetl. honing
  • 1 el pijnboompitten

Bereidingswijze
Maak het korstdeeg door ingredienten te mixen tot deegbal of gebruik 300 gr. ontdooid (5 velletjes) kant en klaar hartige taart deeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed bakvorm 23 cm doorsnede met deeg. Prik gaatjes in deeg met vork en zet 20 min in de koelkast.

Leg tomaten met snijvlak naar boven in braadslede, verdeel olie, azijn/suiker, bijna alle tijm, zout en peper over de tomaten. Rooster 15 minuten. Bak ondertussen in koekenpan spekjes uit en leg op keukenpapier om uit te lekken. Haal tomaten uit de oven en meng spekjes met tomaten in de braadslede, zet daarna nog 5 minuten terug in de oven.

Leg bakpapier en blinde vulling (erwten, knikkers) op deeg en bak (tegelijk met tomaten in braadslede) 15 min. Haal bakpapier en vulling eraf en bak nog 15 min goudbruin.

Roer geitenkaas, honing en creme fraiche tot romig mengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel mengsel over de goudbruine korst. Verdeel hierover tomaat/spekjes mengsel en vocht uit braadslede. Strooi hierover tijm en pijnboompitten.

Wijntip: Sauvignon blanc of pinot grigio.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten