zondag 29 augustus 2010

Citroen & maanzaad cupcakes

High tea, gebak, nagerecht 12 stuks

Ingredienten cupcakes:
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • geraspte schil van 2 citroenen
  • 1 el maanzaad
  • 3 eieren
  • 100 g yoghurt
  • 175 g boter, gesmolten en afgekoeld

Ingredienten glazuur

  •  225 g zachte boter
  •  400 g poedersuiker, gezeefd
  •  sap van 1 citroen
  •  een paar druppels gele voedings kleurstof

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180' C en doe papieren vormpjes in de muffinvorm.
Mix de bloem, suiker, citroenrasp en maanzaad samen in een grote schaal. Klop de eieren door de yughurt, voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten samen met de gesmolten boter. Meng alles met een houten lepel totdat alles klontvrij is. Verdeel het beslag in de cake vormpjes. Bak het 20 - 25 minuten, totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt. De cakejes zien er mogelijk nog vrij bleek uit.


Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen en leg ze ze dan op een rooster om helemaal te laten afkoelen.

Mix voor het glazuur de boter in een kom totdat de boter erg zacht is, dan beetje voor beetje de poedersuiker, citroensap en kleurstof toevoegen. Doe de massa in een spuitzak en versier de cakejes met het glazuur.

Bron: 'Good Food' mei 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten