zondag 29 augustus 2010

Chocolate Marshmallow cupcakes

High tea, dessert, zoetigheid, 12 stuks

Cupcakes

Ingredienten
  • 160 g bloem
  • 55 g cacao
  • ¾ tl natriumbicarbonaat
  • ¼ tl zout
  • 230 g suiker
  • 75 ml plantaardige olie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 175 ml karnemelk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht, 180°C voor elektrische oven).

Meng in een kom de bloem, cacao, het natriumbicarbonaat en het zout.

Klop de suiker, de olie, het ei en het vanille extract in een andere kom tot een glad mengsel.

Voeg eerst een derde deel van de bloem toe. Als de bloem goed is opgenomen in het mengsel, voeg dan ongeveer de helft van de karnemelk toe. Wissel beide ingrediënten af totdat zowel de bloem als de melk volledig in het mengsel zijn opgenomen en er een homogeen beslag is ontstaan.

Verdeel het beslag over 12 vormpjes. Bak de cakejes in 22-27 minuten tot ze gerezen zijn.

Haal de cakejes uit de oven en laat ze 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Plaats ze vervolgens op een rooster zodat ze volledig af kunnen koelen.

Bron: 125 Best Cupcake Recipes, Julie Hasson

Marshmallow glazuur
Ingredienten
  • 4 grote eiwitten
  • 225 g suiker
  • ¼ tl citroensap
  • 1 tl puur vanille extract

Bereidingswijze

Plaats de eiwitten, suiker en het citroensap in een hittebestendige kom boven zacht kokend water (au bain-marie).

Blijf roeren tot de suiker is opgelost en de eiwitten warm aanvoelen, zo’n 3-4 minuten.

Haal de eiwitten van het vuur. Mix ze, eerst op lage snelheid, vervolgens op een hogere snelheid, stijf (ongeveer 5-7 minuten).

Mix het vanille extract erdoor.

Doe het glazuur in een spuitzak en voorzie alle cupcakes van een ruime hoeveelheid glazuur.

Verwarm de oven op de grillstand tot zo’n 100-150°C.

Plaats de cupcakes enkele minuten onder de grill tot het eiwit glazuur een beetje bruin is gekleurd.

Maak het geheel af door er wat chocoladesaus over te druppelen.

Bron: Martha Stewart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten