Ingredienten
- 1 ossenhaas van 500 gram
- 1 eetl mosterd
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje basilicum
- 150 ml balsamico-azijn
- 50 ml bouillon
- 1 eetl honing
- 12 sjalotjes
- 1 kg aardappels
- klontjes boter
- scheut melk
- 250 gram oesterzwammen
- 1 eetl olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de mosterd met de kruiden. Rol het vlees erdoorheen, zodat het aan alle kanten bedekt is met het kruidenmengsel. Leg de ossenhaas in een ovenschaal en zet ongeveer 10 minuten in de oven. Verpak het vlees daarna in aluminiumfolie en lat het op een warme plek rusten.
Meng de balsamicoazijn met de bouillon en de honing. Kook dit in tot het een beetje stroperig wordt.
Breng een pan met water aan de kook en blancheer de sjalotjes 15 minuten. Roer de daarna door de azijnsaus.
Maak van de aardappels, boter en melk zachte puree.
Bak de oesterzwammen mooi bruin in boter of olie en roer ze door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Leg in het midden van de borden een hoopje puree. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en verdeel over de puree. Schep de saus eromheen.
Bron: Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten