zondag 29 augustus 2010

Asperge bosui bladerdeegtaart

Hoofdgerecht, buffet, hapje

Ingredienten
  • 1 pakje diepvries roomboterbladerdeeg
  • 4 eieren
  • bakje monchou 200g of 200 gram Ricotta
  • 1 bos witte, geschilde, asperges
  • ongeveer 5 bosuitjes
  • 150 g ham in reepjes
  • zout/peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.


Bedek de bodem van het bakblik met bladerdeeg. (je kunt het bladerdeeg ook rechtstreeks op een bakplaat leggen)

Snij van een overgebleven plakje reepjes om de rand mee te bekleden. Zorg ervoor dat het deeg op alle punten aansluiting heeft en goed aan elkaar vast zit.

Bestrijk de boel met geklutst ei en prik zoveel gaatjes als je kan (gaat het rijzen tegen).

Leg op de bodem bakpapier en blinde vulling (erwten, knikkers), zodat het deeg niet teveel gaan rijzen. Bak 13 minuten. Als de bodem toch teveel omhoog dreigt te komen, oven open en nog wat gaatjes prikken.

Ondertussen: asperges 10 minuutjes koken, laatste 3 minuten de bosuitjes erbij.

Klop de eieren met de monchou/ricotta en een flinke snuf peper en zout.

Haal de bodem uit de oven en verwijder blinde vulling en bakpapier. Als het goed is heeft ie een mooi opstaand randje.

Leg er om en om de bosui en de asperges op. Verdeel de ham er over en gooi er dan het ei/kaasmengsel over. De oven schakel je terug naar 200 graden en je bakt de taart nog 20 minuutjes.

Bron: Delicious


Geen opmerkingen:

Een reactie posten