woensdag 25 augustus 2010

New York Cheesecake

Gebak, nagerecht

Ingredienten
  • 100 gr. verkruimelde zankkoekjes
  • 40 gr. gesmolten boter
  • 750 gr. verse roomkaas
  • 150 gr. suiker
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • Geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 tl. vanille extract of merg van 1/2 stokje vanille
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 125 gr. creme fraiche

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden

Knip 2 repen van ongeveer 8 cm breed uit stuk bakpapier. Bekleed hiermee de binnenrand van de springvorm en plak deze vast met boter, de stroken moeten 3 cm boven de rand uitsteken.

Voeg kruimels en boter bij elkaar en mix dit. Druk dit goed aan op de bodem van springvorm. Zet 10 -15 min in de oven, zet de tempratuur hoger naar 200 graden.

Klop roomkaas 30 sec zodat deze mooi glad wordt. Voeg een voor een de volgende ingredienten toe: 150 gr. suiker, 2 afgestreken eetlepels bloem, Geraspte schil van 1/2 citroen, 1 tl. vanille extract of merg van 1/2 stokje vanille, 3 eieren, 2 eierdooiers, 125 gr. creme fraiche. Tussen ingredienten door iedere keer even mixen,. Tijdens de creme fraiche klop je iedere keer net voldoende om het erdoor te krijgen.

Schenk mengsel op taartbodem en zet in de oven. Verlaag na 15 min de tempratuur naar 100 graden. Laar 1 uur bakken op 100 graden. Zet de oven uit en laat met de deur op een kiertje de taart nog 1 uur staan in de oven.

Haal taart uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in de koelkast zet. Wacht 12 uur of het liefst de hele dag voor een nog lekkerdere smaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten