dinsdag 24 augustus 2010

Basisrecept pizzadeeg

Voor 170 gr of pizza van 30-40 cm doorsnede

Ingredienten
  • 1 tl (7gr.) gedroogde gist
  • 2 tl olijfolie + extra voor invetten
  • 160 gr. bloem, gezeefd

Bereidingswijze

Doe de gist en 100 ml lauw water in kleine kom en mix door elkaar. Mix geleidelijk de olijfolie erdoor. Laat 10 minuten op warme plaats staan (verwarming) of totdag deeg begint te bubbelen.

Bloem en 1 tl zout in grote kom doen en gistmengsel toevoegen. Kneed (15 min) tot deeg glad en elastisch is.

Bestrijk binnenkant van grote kom met olie, rol deeg hierin rond om deeg met laagje olie te bedekken. Leg het deeg in de kom en deg luchting af met schone theedoek. Laat op tocht vrije plaats 1 a 1,5 uur staan totdat het verdubbeld is.

Duw deeg stevig naar beneden, hiermee druk je alle lucht eruit. Hierna kun je het invriezen (bij volgende stap moet het ontdooid zijn) of nacht bewaren in de koelkast.

Bedek bakplaat met bakpapier en leg het hierop. Dek weer af met theedoek en laat het 15 min uit de tocht staan totdat het 1,5 keer verdubbeld is.

Het deeg is nu klaar voor gebruik.

Bron:Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten