zondag 29 augustus 2010

Frambozen cupcakes

Nagerecht, gebak, high  tea 12 stuks

Ingredienten cupcakes

  • 150 g verse frambozen (evt. diepvries)
  • 75 g zachte roomboter
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 ml karnemelk

Ingredienten topping
  • 250 g poedersuiker
  • 50 g zachte boter
  • 100 g roomkaas

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170' C en doe 12 papieren vormpjes in een muffinvorm

Pureer de frambozen.

Klop de boter met de suiker luchtig, voeg het ei toe en klop tot het ei helemaal is opgenomen.Voeg het frambozenmengsel toe en klop tot een egaal roze geheel.

Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Schep in delen het mengsel en de karnemelk door het botermengsel en verdeel het beslag over de 12 vormpjes.

Bak de cupcakes 20 - 25 minuten tot ze stevig en gaar zijn, de cake veert terug als je erop drukt.

Laat de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan uit en laat helemaal afkoelen op een rooster.

Klop intussen voor de topping de boter en de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de roomkaas toe en klop tot alles goed gemengd is. Spuit het roomkaasmengsel op de cupcakes en serveer.

Bron: Smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten