zondag 29 augustus 2010

Spaghetti met pesto van walnoten en pecorino

Hoofdgerecht 4 personen

Ingredienten
  • 50 gr. gepelde walnoten
  • 25 gr. verse bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 50 gr. verse pecorino + extra voor garnering
  • 350 gr. spaghettig (vers AH)
  • 120 ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden voor. Verdeel de walnoten over bakplaat en gril in 8-10 minuten tot ze licht geroosterd zijn. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Hak de peterselie in de keukenmachine of hakmolen met 1 tl zout en knoflook fijn. Voeg afgekoelde walnoten en pecorino toe en hak ook die even fijn. Laat machine draaien en schenk geleidelijk olie bij totdat je een dikke homogene pestp hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en gooi terug in de pan. Roer de pesto erdoor en verdeel spaghetti over 4 borden. Strooi naar smaak pecorino eroverheen.

Bron: Snel & simpel van Ainsley Harriott

Geen opmerkingen:

Een reactie posten