dinsdag 24 augustus 2010

Bosuien taart met ham en mosterd

Hartige taart. Hoofdgerecht, buffet, hapje. Als hoofdgerecht is het voldoende voor 6 personen.


Ingredienten korstdeeg (heb je minder tijd kun je ook hartige taart deeg gebruiken)
  • 225 gr. bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gr. ijskoude bloem in blokjes
  • snufje zout
  • 4 el ijskoud water

Ingredienten vulling
  • 300 gr. krieltjes
  • 2 grote eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr chesire kaas of extra belegen edammer geraspt
  • 1 el grove mosterd
  • 150 gr gekookte ham in dunne plakken
  • bosje bosuitjes in lengte gehalveerd.

Bereidingswijze
Maak het korstdeeg door alle ingredienten te mixen tot deegbal. Wanneer je kant en klaar deeg gebruikt laat dit dan ontdooien (5 plakjes).
Deeg verdelen over bakvorm 25 x 25 cm of taartvorm met ribbelrand. Prik gaatjes in het deeg en laat 20 minuten in de koelkast staan.
Kook krieltjes in 7 minuten gaar, afgieten en laten afkoelen.
Roer eieren los met room, kaas, mosterd en zout & peper.
Snijd krieltjes in schijfjes van 1,5 cm en verdeel over taartbodem. Leg hier ham en uitjes op. Schenk mengsel van ei erover en bak in ongeveer 12 minuten totdat de vulling gestold is. Laat taart 5 minuten rusten en dichte uitgeschakelde oven.
Wijntip: Witte wijn uit Elzas of Riesling.
Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten