woensdag 25 augustus 2010

Kokoslimoen cupcake met meringue topping

High tea, feestelijk, nagerecht. 12 cupcakes

Ingredienten cupcake
  • 160 gr. bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 155 gr. witte basterd suiker
  • 65 gr. ongezouten zachte boter
  • 2 eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 65 gr. geraspte kokos

Ingredienten topping
  • 2 eiwitten
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 125 gr. fijne tafelsuiker

Bereidingswijze cupcakes
Verwarm de oven voor op 170 graden

Doe bloem, bakpoeder, basterdsuiker, zout en boter in kom en mix tot het structuur heeft van grof zand. Voeg eieren toe en mix tot het goed opgenomen is.

Voeg al mixend kokosmelk, sap van limoen en rasp van limoen toe op hoge snelheid. Spatel geraspte kokos en luchtig door.

Vul vormpjes door 2/3 met het beslag en bak ik 20-25 min gaar. Laat 5 min in vorm afkoelen.

Bereidingswijze merengue
Klop de eiwitten en 1 el van sap in schone kom stijf. Zet de kom op pan met daarin een laagje kokend water. Voeg in delen suiker toe en blijf mixen totdat je een mooie glanzende merengue hebt. Mix kort de rasp door merengue.

Verhoog oven naar 185 graden. Spuit toef merengue op cupcakes en zet op bakplaat. Zet bakplaat 5 minuten in de oven totdat de merengue verkleurd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten