zondag 29 augustus 2010

Spaghetti carbonara

Hoofgerecht 2 personen

Ingredienten
  • 200 gram spaghetti (vers AH)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 200 gr. pancetta of spekreepjes
  • 1 ei
  • 3 eetlepels kookroom
  • 50 gr. parmezaanse kaas
  • 1 eetl. peterselie

Bereidingswijze
Bereid de spaghettig zoals aangegeven op verpakking.

Verhit intussen de olie in de koekenpan en voeg sjalot en knoflook toe. Fruit in 2-3 minuten glazig. Voeg pancetta/spek toe en bak 2-3 minuten mee totdat het krokant en licht gekleurd is.

Breek het ei in een kom en voeg room, 2/3 van kaas en peterselie toe. Klop los met wat zout en peper. Giet spaghetti af en schep terug in hete pan. Schep het ei en spekmengsel snel in de pan en roer goed door. Door de warmte van spaghetti zal het ei stollen. Bestrooi voor serveren met rest van kaas.

Bron: Koken voor familie en vrienden van Ainsley Harriott

Geen opmerkingen:

Een reactie posten