maandag 30 augustus 2010

Crostini met peer en geitenkaas

Borrelhapje 8 personen

Ingredienten
1 handpeer (bijv. conference of doyenne du comice)

2 eetlepels amandelen (bakje 95 g)
10 g boter
1 eetlepel suiker
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 petit pain (zak 4 stuks, afbakbrood)
1 eetlepel olijfolie
60 g geitenkaas vers (plak 120 g, Bettine Chevre Frais naturel 55+)

Bereidingswijze
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in heel kleine blokjes. Hak de amandelen grof. Verhit de boter in een pan en bak de amandelen 1 minuut rondom. Voeg de peer toe en bak 2 minuten op hoog vuur mee. Voeg de suiker en de azijn toe en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood schuin in 8 sneetjes. Bestrijk met de olie. Rooster het brood in een droge pan op niet te hoog vuur 5 minuten, keer regelmatig. Snijd de geitenkaas in 8 stukjes. Leg een stukje kaas op de toastjes en verdeel het peer-amandelmengsel erover. Serveer direct.


Bron: http://www.ah.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten