maandag 23 augustus 2010

Frambozenmouse met room & granita

Nagerecht 6 personen

Ingredienten
  • 500 ml frambozensap
  • 80 gr suiker
  • 2 tl fijngesneden munt
  • 350 gr frambozen
  • 1/4 citroen uitgeperst
  • 60 gr suiker
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 2 verse eiwitten
  • 150 ml slagroom (voor mouse)
  • 400 ml slagroom (voor roomlaag)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 gr. fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Granita
Frambozensap en 80 gr. suiker verwarmen en roeren tot suiker is opgelost. Giet sap in platte metalen schaal en laat 4 uur bevriezen. Roer regelmatig met vork voor mooie losse structuur. Roer vlak voor serveren munt erdoor

Mouse
Pureer frambozen en verwarm al roerend met 60 gr. suiker en citroensap tot alle suiker is opgelost. Week ondertussen gelatine 5 minuten in koud water. Krijp uit en los op in frambozenmassa. Zet bak in koud water totdat het snel afkoeld.

Klop eiwitten stijf in vetvrije kom. Klop slagroomstijf in andere kom. Spater frambozenmassa, eiwitten en slagroom door elkaar. Vul glazen voor 1/3 met mouse en laat opstijven in de koelkast.

Roomlaag
Klop slagroom met suiker stijf en verdeel over opgestijfde mouse. Daarop een laag granita.

Serveer met wat frambozen en munt als garnering.

Bron: Delicious augustus 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten