dinsdag 24 augustus 2010

Banoffee cheesecake met karamelsaus

Gebak, nagerecht. 8 personen.

Ingredienten taart
  • 70 gr. ongezouten boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 gr. volkoren biscuits
  • 2 eieren, gesplitst
  • 75 gr. kristalsuiker
  • 225 gr. mascarpone
  • 1 vanilliestokje over lengte doorgesneden, zodat je merg er makkelijk uit kunt schrapen
  • 300 ml slagroom
  • 2 bananen
  • 50 gr amandelschaafsel geroosterd

Ingredienten saus
  • 150 ml slagroom
  • 75 gr ongezouten boter
  • 150 gr bruine suiker
  • 1 tl vanille aroma

Bereidingswijze
Week de gelatine 5 minuten in koud water.

Smelt de boter en roer de brokken biscuit erdoor. Druk mengsel goed aan op de bodem van bakblik bekleed met bakpapier. Zet in de koelkast.

Klopt met mixer de dooiers, 50 gr. suiker, mascarpone en vanillemerg.

Breng 3 eetl water aan de kook. Neem van vuur en los uitgeknepen gelatine erin op. Voeg samen met slagroom toe aan mascarponemengsel.

Klop in zeer schone kom eiwitten met rest van suiker stijf. Spatel door het mengsel. Schep dit op de koekbodem.

Zet 2-3 uur in de koelkast.

Saus: Voeg alle ingredienten bij elkaar in pan op laag vuur. Roer tot alle ingredienten zijn opgelost. Laat 2 minuten koken. Laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast.

Haal taart uit de koelkast. Snijd bananen in plakjes (na schillen) en leg op taart. Giet saus over taart en garneer met amandelschaafjes.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten