woensdag 25 augustus 2010

Knoflookkip met pancetta-rozemarijn aardappeltjes

Hoofdgerecht 4 personen

Ingredienten
  • 1 kg stevige aardappels
  • 1 bol knoflook
  • Bosje verse rozemarijn
  • 200 gr. pancetta in blokjes
  • schil van geraspte citroen
  • citroen in 4 parten gesneden
  • zeezout
  • peper
  • flinke klont boter
  • 1 hele kip
  • 1/2 fles witte wijn
Bereiden
Verwarm oven voor op 200 graden

Snijd de aardappels in dikke schijfjes (2 cm) en breng in koud water aan de kook. Laat koken totdat ze net zacht worden (niet helemaal gaar).

Doe de gepelde knoflooktenen van de bol, blaadjes van 2 takjes rozemarijn, geraspte citroenschil, zeezout, peper en klont boter in de blender en pureer tot dikke massa.

Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier. Smeer 3/4 deel van de massa over de borst van de kip en 1/4 deel over de rest van de kip. Steek de partjes citroen in de buikholte van de kip, steek takjes rozemarijn rond de citroen.

Verdeel aardappels, pancetta en laatste takjes rozemarijn over de braadslede, leg hier de kip op. Giet de wijn over de kip.

Laat in 1,5 uur de kip gaar worden. Schep regelmatig vocht uit de braadslede over de kip, dan wordt deze niet droog.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten