zondag 29 augustus 2010

Banaan- en chocoladecake

Gebak, high tea, nagerecht.

Ingredienten
  • 250 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. dubbelzurekoolzure soda (te koop bij apotheek, drogist of reformhuis)
  • 120 gr. ongezouten boter op kamertemp (beetje extra op cakeblik in te vetten)
  • 150 gr. fijne kristalsuiker
  • 3 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 1 tl vanilleextract
  • 150 ml zure room op kamertempratuur
  • 3 bananen
  • 100 gr. pure chocolade (je kunt ook melkchocolade gebruiken)


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 4). Vet een cakeblik/broodvorm in met boter en bedek de bodem en randen met bakpapier.

Zeef de bloem met bakpoeder, soda en snuf zout.

Meng in grote kom de boter met de suiker. Voeg beetje bij beetje (en terwijl je goed roert) de eieren en vanilleextract toe. Roer voorzichtig de gezeefde droge ingredienten en zure room door.

Pureer de bananen en doe ze met de stukjes chocolade bij cakemengsel. Meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en zet ongeveer 75 minuten op de middelste richel van de oven (wanneer de cake te bruin wordt leg dan een stukje aluminiumfolie over de cake) of totdat sateprikker er met wat kruimels uitkomt.

Laat 10 minuten afkoelen en stort de cake dan op een rooster om helemaal af te koelen.

Bron: Feel good kookboek van Ainsley Harriott

Geen opmerkingen:

Een reactie posten