zondag 29 augustus 2010

Roquefort salade met appel en walnoot

Salade, voorgerecht, hoofdgerecht (serveer er van brood bij) 4 personen

Ingredienten
  • 2 appels
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 tl mosterd
  • 1 el wittewijnazijn of ciderazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 150 gr. waterkers vermengd met rucola
  • 6 lente-uien schuin gesneden in kleine ringen
  • 150 gr. rauwe bietjes in luciferdunne reepjes of grof geraspt (doe hierbij plastic handschoenen aan)
  • 75 gr. geroosterde walnoten
  • 100 gr. verkruimelde roquefort
  • 25 gr. geschaafde pecorino

Bereidingswijze
Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Druppen citroensap erover zodat ze niet verkleuren.

Meng voor de dressing, mosterd, azijn, olie en honing in kleine kom. Voeg naar smaak zout en peper toe en klop goed door elkaar.

Doe een handje vol waterkers en rucolablaadjes in vier kommen en leg appels, uitjes, bietjes erop. Bestrooi met de walnoten en roquefort. Druppel de dressing erover, bestrooi de pecorino erover en doen onmiddelijk op met knapperig brood.

Tips: Door walnoten te roosteren komen er natuurlijke olien vrij, worden krokanter en krijgen meer smaak. Bij deze salade past iedere kaas die je maar kunt verkruimelen zoals feta, stilton, etc.

Bron: Feel good kookboek van Ainsley Harriott

Geen opmerkingen:

Een reactie posten