maandag 30 augustus 2010

Gemengde crostini uit Toscane

Borrelhapje, voorgerecht 4 personen

Ingredienten
  • 1 ciabatta (brood)
  • 1 pot witte bonen (330 g)
  • 1 el verse rozemarijn, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 citroen, geperst
  • 2 plakken Parmaham
  • 4 gemarineerde artisjokharten (potje 190 g)
  • 1 zakje mozzarella bolletjes (290 g)
  • 4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1/4 venkelknol, in zeer dunne plakjes

Bereidingswijze
Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd het brood in 12 plakken en gril deze ca. 1 minuut in de grillpan. Spoel de witte bonen in een zeef af met koud water. Doe de bonen in een kom, voeg de rozemarijn, de knoflook en de olie toe. Maak er met de staafmixer een dikke puree van. Breng op smaak met wat citroensap en zout en peper. Besmeer 4 sneetjes brood met de bonenpuree en leg daar bovenop 1/2 plakje opgerolde Parmaham. Snijd de artisjokharten in parten. Halveer de mozzarellabolletjes. Doe de artisjok, de mozzarella en de zongedroogde tomaten in een kom, schep door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het beleg over 4 sneetjes brood. Meng de tonijn met de venkel. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Leg op 4 borden elk 3 verschillende crostini.


Bron: http://www.ah.nl/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten