woensdag 25 augustus 2010

Scones

High tea, ontbijt, lunch, brunch 12 stuks

Ingredienten
  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 30 gr. boter (koud) in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 2-4 el suiker (naar smaak)
  • 1 dl zure zuivel (Bijv. karnemelk (gebruik dan 75 ml), yoghurt)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden

Meng droge delen met de boter met handen tot een fijn en kruimelig deeg. Voeg dan ei en zuivel toe en kneed het snel tot soepele deegbal.

Rol op een dun met bloem bestoven werkblad uit tot dikke lap van 2 cm en steek er rondjes uit met diameter van 5 cm. Kneed de restjes deeg, rol uit, steek uit, etc. etc. Totdat deeg op is.

Leg de rondjes op bakplaat met daarop bakpapier met tussenruimte (rondjes gaan rijzen), bestrijk met ei en bestrooi met suiker naar smaak.

Bak in 20-30 minuten totdat ze lichtbruin zijn.

Tip 1: Op 250 gr.bakmeel kun je 75 gr. rozijnen toevoegen.
Tip 2: Wil je hartige scones laat dan de suiker weg en voeg in het deeg geitenkaas toe. Na bestrijken met ei strooi je er dan tijm overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten