maandag 23 augustus 2010

Mango citroengrastaart met kokosdeeg

Nagerecht, gebak, high tea

Ingredienten vulling
  • 300 ml slagroom
  • 3 stengels citroengras (gekneusd)
  • 3 eierdooiers
  • 75 gr. kristalsuiker
  • 1,5 blaadje witte gelatine
  • 2 mango's geschild in dunne plakjes
Ingredienten deeg
  • 200 gr. bloem
  • 100 gr. ijskoude boter
  • 30 gr. geraspte kokos
  • 1 el. poedersuiker

Benodigdheden
  • Springvorm 24 cm doorsnede
  • Mixer

Bereidingswijze
Room en citroengras op hoog vuur verwarmen tot bijna kookpunt. Van vuur halen en 1 uur laten rusten.

Alle ingredienten voor deeg mixen en kruimeldeeg. Voeg 3 el ijskoud water toe  en mix kort tot deegbal ontstaat. Eventueel met handen bal vormen. Omwikkel in plastic folie/vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

Bekleed springvorm met 2 mm dik deeg en zet de springvorm 10 minuten in de koelkast.

Verwarm oven voor op 180 C.

Leg bakpapier op deeg en leg er een blinde vulling op (rijst, erwten, knikkers). Bak deegbodem in 10 minuten in het midden van de oven. Verwijder bakpapier en blinde vulling en bak nog 5 minuten tot knapperige vorm. Laat af koelen.

Klop met mixer eierdooiers en suiker tot dik romig mengsel. Voeg room toe en verwijder citroengras stengels. Laat gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm roommengsel op laag vuur 2-3 minuten tot het licht bindt. Neem van het vuur. Knijp gelatineblaadjes uit en roer door mengsel totdat het oplost. Mengsel volledig laten afkoelen, in deegvorm schenken en 2-3 uur laten opstijven. Als garnering mango erop schikken en afmaken met wat poedersuiker.

Bron: Delicious augustus 2008
http://www.bladerbox.nl/editie/?id=9NWkX40Uyjj8rM3T15rf11wH2lfy76&size=0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten