zondag 17 oktober 2010

Ricotta-fetataart met gekonfijte tomaat

Voorgerecht 6 personen

INGREDIËNTEN
 
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • gemalen piment
  • 1 rol kant-en-klaar korstdeeg, bladerdeeg of deeg voor hartige taart
  • 24 gekonfijte halve tomaten (zie recept hiervoor)
  • 100 g feta
  • 10 takjes tijm
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen

BEREIDING
Klop de eieren los met de ricotta. Roer de bieslook erdoor en voeg wat piment, zout en peper toe.
Druk het deeg in een quichevorm of leg het los op een bakplaat. Prik de deegbodem met een vork hier en daar in. Verdeel het ricottamengsel erover en leg de tomaatjes erop, met het snijvlak naar boven.
Verkruimel de feta erboven en bestrooi de taart met wat zout, peper, piment en tijm. Druppel er nog wat olijfolie over en bak de taart ca 30 min in een op 210°C verwarmde oven. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur naar 180°C en verleng de baktijd met ca 10 min. Serveer de taart in punten. Lekker met een salade van gemengde jonge sla.

Bron: www.elle.nl/eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten