zondag 17 oktober 2010

Gebakken snoekbaars met kruidenaardappeltjes & mosterdhollandaise

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingstijd ca 45 min
Per portie 715 kcal

Ingredienten
  • 4 grote aardappels (ca 600 gr)
  • zout en peper
  • 150 gr + 1/2 el boter
  • 3 el droge witte wijn
  • 2 el dragonazijn of natuurazijn
  • 5 eierdooiers
  • 1/2 el grove mosterd
  • 1/4 takje bieslook
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes kervel
  • 2 el olijfolie
  • 4 snoekbaarsfilets (a 150 gr. met huid)
  • 1 el bloem

Bereidingswijze
Was de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Doe ze in een pan met koud water en zout en kook gaar. Smelt 150 gr boter. Doe de wijn, azijn en eieren in een kom, klop het geheel au bain marie (zet kom op pan koken water) tot het warm en luchtig is. Giet er al roerend in een dun straaltje de gesmolten boter bij. Breng op smaak met mosterd en zout.

Giet aardappels af als ze gaar zijn en laat ze droogstomen (water uit de pan en met deksel erop in eigen warmte laten stomen). Was de kruiden en schud goed droog. Hak ze grof (houd wat achter om te garneren) en meng met warme aardappels en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Dep de filets goed droog en bestrooi de vleeskant met zout en peper en haal de huid kant door bloem. Verhit 1 el olie en bak de filets op de huidkant goudbruin. Draai het vuur laag en die 1/2 el boter in de pan. Draai de fliets voorzichtig om en laat nog 1 min zachtjes garen.

Verdeel de kruidenaardappeltjes over de borden en leg de filets erop met de gebakken huidkant naar boven. Schep er een lepel saus overheen en garneer met wat kruiden.

Bron: foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten