zondag 17 oktober 2010

Chocolade-ijs bonbons met kweeperencompote

Nagerecht 4 personen

Bereidingstijd ca 1 uur en 15 min
Per portie 430 kcal

Ingredienten
  • 1 vanillestokje
  • 3 kweeperen (ca 600 gr)
  • 350 ml appelsap
  • 75 gr + 1-2 el bruine suiker
  • 1 tl maizena
  • 2 el slagroom
  • 75 gr pure chocolade
  • ca 150 ml chocolade-ijs
  • 1 plastic wegwerpspuitzak of diepvrieszak

Bereidingswijze
Snijd het vanilliestokje over de lengte open en schraap het merg eruit. Was de kweeperen, schil ze, verdeel ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd 2 kweeperen in kleine blokjes. Meng de blokjes met appelsap, 75 gr suiker, vanillemerg, vanillestokje in een pan aan de kook. Laat het afgedekt ca 45 min rustig koken.

Snijd de overgebleven kweepeer in parten en voeg hem na ca 20 min aan de compote toe. Roer zodra de compote zacht is, de partjes moeten nog een beetje stevig zijn, de maizena glad met 2 el water en meng door de compote. Breng weer aan de kook en laat nog ca 1 min koken. Laat afkoelen.

Verwarm de slagroom en 25 gr chocolade in een pannetje tot het gesmolten is. Laat het geheel iets afkoelen en giet het in de spuitzak of diepvrieszak. Snijd een klein puntje af van de spuitzak en versier de dessertborden met chocoladesaus.

Maak van de overgebleven chocolade met een dunschiller kleine krulletjes. Schep 4 kleine bolletjes uit het chocolade-ijs, laat ze heel kort ontdooien en rol ze door de krulletjes. Leg de bollen ijs op een bord en zet ze afgedekt nog ca 30 min in de diepvries.

Verwijder het vanillestokje uit de compote. Maak de borden op met de compote en de bollen ijs.

Tip: Maak er een menu van door te serveren met luxe uitsmijter als voorgerecht en eendenborst in vijgen- rodebessensaus als hoofdgerecht.

Bron: Foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten