Bereidingstijd 45 min
Per portie ca 319 kcal
Ingredienten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 2 appels
- 1 el suiker
- 4 el advocaat
- 2 el gepelde pistachenootjes
Bereidingswijze
Laat bladerdeeg ontdooien. Klop het ei los. Leg bladerdeeg op een bakplaat en bestrijk met het ei. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in partjes en meng met de suiker. Leg appel dakpansgewijs op het bladerdeeg, laat aan de randen 1 cm vrij. Vouw randen naar binnen.
Verwarm de oven voor (elektrisch 225, hetelucht 200, gas, stand 4). Bestrijk de randen met het ei en druk er met een vork ribbeltjes in. Bak ik 15 - 20 min goudbruin.
Schep op iedere tartelette een lepel advocaat en strooi de nootjes erover.
Bron: Foodies oktober 2010
Geen opmerkingen:
Een reactie posten