Bereidingstijd ca 45 min
Per portie 372 kcal
Ingredienten
- 4 normale of 8 kleine appels
- 1 el zwarte peperkorrels
- 300 gr kristalsuiker
- sap van 1/2 citroen
- 4 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (175, elektrisch/ 150 hetelucht/ stand 2 gas). Was de appels en verwijder het klokhuis met appelboor. Kneus de zwarte pepers door er bijvoorbeeld met de onderkant van de steelpan op de drukken. Doe de suiker met 150 ml water, citroensap en peper in een pan en breng aan de kook.
Zet de appeltjes rechtop in een ovenschaal, steek in ieder appeltje een takje rozemarijn en overgiet met siroop. Zet ca 30 min in de oven, overschep iedere 5 min met siroop.
Tip: Serveer de appeltjes met wat slagroom en creme fraiche als dessert of met wildvlees als bijgerecht.
Bron: Foodies oktober 2010
Geen opmerkingen:
Een reactie posten