zondag 17 oktober 2010

Ragout met pure chocolade en krieltjes

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingstijd ca 2 uur
Per portie 685 kcal

Ingredienten
  • 1 kg runderpoulet
  • 2 el bloem
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 300 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 500 gr krieltjes
  • 50 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Meng runderpoulet met bloem, zout en peper. Verhit olie in een braadpan en bak de poulet totdat hij mooi bruin kleurt.

Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snijd hem in grote ringen. Was de wortel en snijd hem in plakjes. Neem het vlees uit de pan en bak in het braadvet het spek, wortel, ui en knoflook aan. Blus het geheel af met rode wijn en 200 ml water. Breng aan de kook en voeg laurier en bouillonblokje toe en zet het vuur laag. Doe de poulet erbij en laat ca 1,5 uur met deksel op de pan sudderen.

Was de krieltjes goed, maar laat de schil eraan zitten. Snijd doormidden en doe ze bij de ragout. Laat geheel nog 30 min sudderen totdat de aardappels gaar zijn. Verbrokkel de chocolade en roer hem op het laatste moment door ragout.

Bron: Foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten