zondag 17 oktober 2010

Krokante pancetta met venkel-sinaasappelsalade

Voorgerecht 4 personen

Bereidingstijd ca 25 min
Per portie 272 kcal

Ingredienten
  • 16 plakken dunne pancetta
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 grote venkelknol
  • 2 handsinaasappel
  • 1 el oijlfolie
  • zout en peper
  • keukenpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (elektrisch 150, hetelucht 125, gas stand 1). Verdeel de pancetta over een schone gladde bakplaat en zet ca 15 min in de oven totdat de plakken krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier. Rooster de pitten in droge koekenpan.

Snijd de stengels van de venkel af en bewaar het loof. Verwijder de buitenste rok, hier kan zand tussen zitten. Schaaf de venkel fijn. Pel sinaasappels en verdeel in partjes. Knijp uit 4 partjes het sap. Meng de rest van de sinaasappels met venkel, olijfolie en sap. Breng op smaak met peper en zout (denk eraan dat de pancetta al behoorlijk zout is).

Leg salade op de borden en verdeel de pancetta erover. Strooi pitten erover en garneer met loof.

Bron: Foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten