zondag 17 oktober 2010

Frambozen-chocoladetaart

Nagerecht, taart 8 personen

INGREDIËNTEN
 
Voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 90 g suiker
  • 30 g fijngemalen amandelen
  • 1 ei
  • 1 tl vanillearoma
  • 4 el melk
Voor de bovenlaag
  • 300 g pure chocolade, in stukjes
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 125 g frambozen
Extra: keukenmachine, ingevette bakvorm

BEREIDING
Mix voor het deeg bloem, boter, suiker en amandelen op hoge snelheid in de keukenmachine tot een kruimig deeg. Voeg ei, vanillearoma en melk toe en mix tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm voor de bovenlaag de slagroom in een pannetje. Giet over de chocolade en roer met een garde tot een gladde massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, roer steeds goed door.

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm ermee, prik in met een vorm. Zet 12 min in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 120°C. Giet het chocolademengsel erover, leg de frambozen erop en bak nog 30-40 min. Laat afkoelen op een rooster.

VARIATIE
De frambozen geven een frisse, verfijnde smaak en combineren goed met chocolade. Je kunt er een paar van op de taart doen zoals op de foto of helemaal niet, indien je van pure chocolade houdt.

Bron: www.elle.nl/eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten