zondag 17 oktober 2010

Kipsouvlaki met granaatappelsaus en knoflook-aardappelpurree

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingstijd ca 1 uur en 15 min
Per portie ca 670 kcal

Ingredienten
  • 1/2 komkommer
  • 6 teentjes knoflook
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 5 el slagroom
  • zout en peper
  • 2 granaatappels
  • 4 takjes tijm
  • 800 gr aardappels
  • 4 kipfilets
  • 125 ml + 2 el olijfolie
  • 1 snee witbrood
  • 2 el wittewijnazijn
  • suiker
  • 8-12 lange spiesen

Bereidingswijze
Was de komkommer, snijd hem over  de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en rasp hem grof. Pel de knoflookteentjes en snipper 1 teen. Meng de yoghurt, de slagroom, de komkommer en gesnipperde knoflook en breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel in de koelkast

Halveer de granaatappels. Pers er 1 uit met de citruspers en schep uit de andere de zaadjes. Was de tijm, schud hem goed droog en hak hem fijn.

Schil de aardappels en was ze. Snijd ze in grove stukken. Kook ze met 5 teentjes knoflook in water met wat zout gaar.

Besmeer de houten spiezen met olie. Dep de kipfilets eventueel droog en snijd ze doormidden. Rijg de kip aan de spiesen. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak de spiesen 3-4 min aan beide zijden. Breng op smaak met peper en zout, haal ze uit de pan en houd warm. Blus het braadvocht af met granaatappelsap en laat het geheel 6-8 min inkoken.

Verkruimel het brood. Giet de aardappels met de knoflook af en vang 125 ml kookvocht op. Doe de broodkruimels met opgevangen kookvocht bij aardappels en knoflook en stamp het fijn met pureestamper. Meng er 125 ml olijfolie door en breng op smaak met zout en azijn.

Roer de granaatappelpitten en de tijm door de saus en breng op smaak met peper, zout en snufje suiker.

Leg de spiesjes op het bord, schenk daarover de granaatappelsaus. Naast de kip het komkommermengsel en de purree.

Bron: Foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten