zondag 17 oktober 2010

Luxe uitsmijter

Voorgerecht/lunch 4 personen

Bereidingstijd ca 25 min
per portie 170 kcal

Ingredienten
4 schoongemaakte St. Jacobsschelpen (vers of diepvries)
ca 20 kleine slablaadjes
4 sneetjes briochebrood
4 dunne plakken seranoham
2 el boter
1 el olie
4 kwarteleieren of kleine eieren
zout en grove peper

Bereidingswijze
Laat de schelpen ontdooien. Was de sla en laat goed uitlekken. Steek met een steker of snijd uit iedere snee brood een cirkel van 6 cm. Dep de schelpen goed droog.

Halveer de plakken ham en bak ze in een droge pan krokant. Neem de ham uit de pan en verwarm in dezelfde pan 1 el boter. Bak de brioche aan beide zijden goudbruin en neem uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Verhit de olie en de overgebleven boter in de pan. Bak hierin de schelpen ca 1 min en 30 sec aan beide zijden. Schuif ze naar de zijkant van de pan. Breek de eieren voorzichtig in het midden van de pan en bak ze op een laag vuur. Bestrooi alles met zout.

Maag torentje van een plak brioche, 2 plakken ham, wat blaadjes sla, schelp en kwartelei. Garneer met rest van sal en bestrooi met peper.

Tip: Maak er een menu van door eendenborst in vijgen rodebessensaus als hoofdgerecht en chocolade-ijs bonbons met kweeperencompote als nagerecht te serveren.

Bron: Foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten