Bereidingstijd ca 3 uur
Per portie 280 kcal
Ingredienten
- 1/4 knolselderij
- 2 wortels
- 1 grote prei
- 1 ui
- 1 kalfsschenkel (ca 2 kg)
- zout en peper
- 2 el boter
- 1 groentebouillonblokje
- 250 ml droge witte wijn
- 1 el maizena
Bereidingswijze
Was de knolselderij, prei, wortel. Schil wortel en snijd in plakjes. Snijd de prei in ringen. Snijd de knolselderij in stukken. Pel de ui en snijd hem in ringen.
Dep het vlees goed droog en bestrooi het met ruim zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch 200, hetelucht 175, gas stand 3).
Verhit de boter in de braadpan en braad het rondom goudbruin. Voeg de groente toe en bak kort mee.
Los bouillonblokje op in 500-750 ml heet water. Voeg 250 ml bouillon en wijn toe aan het vlees. Zet het vlees in de braadpan ca 2,5 uur in de oven. Voeg af en toe wat bouillon toe en schep het braadvocht over het vlees.
Neem de pan uit de oven en zeef het braadvocht in klein pannetje. Meng maizena met 4 el koud water. Breng het braadvocht aan de kook en bind het met maizenapapje.
Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de schenkel parallel aan het bot in plakken. Serveer met de saus.
De schenkel smaakt goed met bijvoorbeeld stoofpeertjes.
Bron: Foodies oktober 2010
Geen opmerkingen:
Een reactie posten