zondag 17 oktober 2010

Hertenbiefstuk met hete bliksem en laurierjus

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingstijd ca 45 min
Per portie ca 418 kcal

Ingredienten
  • 750 gr aardappels
  • zout en peper
  • 2 goudreinetten
  • 2 elstars
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 hertenbieftstukken (a 150 gr)
  • 1 el boter
  • 1/8 groentebouillonblokje
  • 4 verse laurierblaadjes

Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze op met koud water met wat zout en kook ze in 20 min gaar. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijdt ze in gelijke stukken. Doe de stukken appel in pan met scheutje wat er en kook ze in 5 min. Giet de aardappels af en doe ze bij de appels. Stamp alles grof met een purreestamper. Breng op smaak met wat zout en peper. Houd de hete bliksem warm.

Verwarm de oven voor (175 celsius (elekrisch), 150 celsius (hete lucht) en stand 2 (gas)). Verhit de zonnebloemolie in een koekepan, bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak goudbruin aan beide zijden. Haal uit de pan en leg op een ovenschaal. Zet ca 6 min in de oven totdat ze veerkrachtig zijn, maar niet te hard aanvoelen. Laat ca 2 min buiten de oven rusten.

Blus de pan van de biefstukken af met boter, boullionblokje en 100 ml water en voeg laurier toe. Laat het geheel rustig inkoken tot een jus. Verdeel de hete bliksem over de borden. Snijd de biefstukken in plakken en verdeel ze over de hete bliksem. Overgiet met laurierjus.

Bron: Foodies oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten