zaterdag 4 september 2010

Zucchine in padella (gebakken crougettes)

(Kerst)Buffetmenu, bijgerecht, antipasti, 4 persoen

Ingredienten
  • 3 middelgrote courgettes
  • extra vierge olijfolie
  • 3 tenen knoflook gepeld en in plakjes gesneden
  • halve verse rode spaanse peper
  • handvol verse marjolein of oregano
  • zeezout en peper uit de molen
  • 3 ansjovisfilets in olie
  • geraspte schil en sap van halve citroen
  • takje verse munt

Bereidingswijze
Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze in plakjes van 1 cm dik. Als de courgettes erg groot zijn halveer ze dan ook in de lengte.

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan op matig vuur. Doe de plakjes knoflook en spaanse peper in de pan, doe na 30 sec de courgette, kruiden en peper en zout naar smaak erbij. Zorg dat de pan niet te heet is, de courgettes mogen niet te hard bakken. Hussel even goed, leg deksel iets schuin op de pan zodat zich wat stoom in de pan ontwikkelt. Schud de pan 10 - 12 minuten om de paar minuten. Doe er 2 minuten voor einde van de kooktijd de ansjovis en citroenschil bij.

Zodra de ansjovisfilets helemaal gesmolten zijn breng je het mengsel voorzichting op smaak met peper en zout en doe er dan ook wat citroensap bij om spaanse peper en kruiden in balans te brengen.

Strooi er wat verse munt overheen en serveer direct!

Tip: Serveer op crostini

Bron: Jamie's Italie van Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten