zaterdag 4 september 2010

Rabarbermuffins

High tea, nagerecht, gebak 12 stuks

Ingredienten
  • 250 gr + 2 eetl bruine suiker
  • 80 ml zonnebloemolie of druivenpitolie
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanilleextract
  • 250 ml karnemelk
  • 1 flinke stengel rabarber in stukjes van 1x1 cm gesneden
  • 100 gr walnoten
  • 300 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel dubbelkoolzure soda (verkrijgbaar bij apotheek, drogist)
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de walnoten grof.

Doe 250 gr suiker, olie, ei, vanille en karnemelk bij elkaar en meng goed. Schep rabarber en 75 gr. walnoten erdoor. Strooi bloem, havermout, bakpoeder en soda erover en spatel luchtig en snel door elkaar.

Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag.

Meng 25 gr. walnoten, suiker en kaneel om erover te strooien.

Zet 20-25 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten