zaterdag 4 september 2010

Vijgen noten salade met proscuitto en blauwe kaasdressing

Hoofdgerecht, salade 4 personen

Ingredienten salade
  • 1 struikje radicchio blaadjes los gemaakt
  • 1 struikje little gem blaadjes los gemaakt
  • 100 gr hazelnoten
  • 1 theelepel notenolie
  • 6-8 verse vijgen in vieren gesneden
  • 8 plakken proscuitto
  • peper uit de molen
  • grof zeezout

Ingredienten dressing
  • 200 gr blauwe kaas
  • 3 el (karne)melk
  • 3 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 theelepel worchestire sauce
  • zeezout
  • peper uit de molen

Bereidingswijze dressing
Prak de kaas met (karne)melk tot korrelig mengsel. Roer zure room, mayonaise, azijn, suiker, knoflookpoeder en worchestire door kaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Bereidingswijze salade
Verhit de notenolie in koekenpan en bak hazelnoten licht aan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de slasoorten (little gem, radicchio) over de borden, besprenkel met dressing en verdeel hierover vijgen, proscuitto en hazelnoten.

Wijntip: Tempranillo uit Spanje

Bron: Jan 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten