zaterdag 4 september 2010

Varkensrolade met knoflookspinazie

Hoofgerecht 4 personen

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 kleine varkensrollade (450 g), op kamertemperatuur
  • 1 kg aardappels vastkokend, ongeschild
  • 1 pak spinazie gehakte (750 g, diepvriesblokjes)
  • 5 tenen knoflook, geperst

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de braadslee of bakplaat met bakpapier. Meng in een diep bord 1 eetlepel olie, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Rol de rollade door de kerrie-olie. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Schep ze in de braadslee om met de rest van de olie. Leg de rollade ernaast. Leg de spinazieblokjes in één laag in de ingevette ovenschaal. Besprenkel met 4-5 eetlepels water en verdeel de knoflook erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de spinazie op de onderste richel van de oven en de rollade en aardappel erboven en bak alles in 40 minuten bruin en gaar. Verwijder de folie en roer de spinazie los met een vork, breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de spinazie en aardappel.

Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten