zaterdag 4 september 2010

Summerpudding met room

Nagerecht 4 personen

Ingredienten
400 gr gemengd zomerfruit uit diepvries (AH)
50 gr poedersuiker
10 sneetjes vers witbrood
1 bekertje clotted cream of stijfgeslagen slagroom (AH)
1 bakje verse aarbeien
1 bakje verse blauwe bessen
1 bakje verse frambozen
1 bakje verse aalbessen

Bereidingswijze
Doe de helft van de bevroren vruchten in de blender en pureer ze. Voeg naar smaak suiker toe.

Bekleed 4 kleine puddingvormpjes met plastic folie (vershoudfolie). Verwijder korsten van brood en steek er rondjes uit die in de puddingvormpjes passen. Doop rondje aan 1 kant in vruchtenpurree en leg met ingedoopte laag naar beneden in vormpje. Bekleed de zijkant van de vormpjes met sneetjes brood die ook in purree zijn gedoopt (ingedoopte stukje tegen buitenkant).

Vul puddingvormpjes voor de helft met ontdooide vruchtjes, schep hierop flinke lepel room en vul verder op met vruchtjes. Sprenkel purree hierover heen. Dek af met broodrondje welke ook in purree is gedoopt. Zet tot gebruik in koelkast.

Zet puddinkjes vlak voor serveren op borden. Schenk resterende vruchtenpurree eroverheen.

Schep verse vruchten om puddinkje heen en strooi en poedersuiker overheen ter garnering.

Bron: Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten