zaterdag 4 september 2010

Garnalen met chilipasta en bascilicum

Hoofdgerecht 4 personen

Ingredienten (veel verkrijgbaar bij toko)
  • 1 kg grote rauwe garnalen
  • 1,5 eetl plantaardige olie
  • 2 trosjes verse groene peperkorrels
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 eetl chilisaus
  • 4 gehakte limoenblaadjes
  • 80 ml vissaus
  • 4 el geraspte palmsuiker of basterdsuiker
  • 50 gr Thaise basilicumblaadjes
  • 1 grote rode peper, zonder zaadlijsten, fijn gehakt
  • 2 el gebakken knoflook

Bereidingswijze
Pel garnalen en verwijder darmkanaal (zwart sliertje). Verhit de olie in de wok en voeg garnalen, groene peper en 2 eetl. water toe. Verhit 5 min totdat de garnalen roze zijn.

Voeg knoflook, chilisaus en limoenblaadjes toe en verhit alles nog 3 min totdat aroma kan ontwikkelen.

Voeg vissaus en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 min sudderen op laag vuur.

Voeg basilicum toe en garneer met peper en knoflook.

Bron: Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten