Ingredienten (veel verkrijgbaar bij toko)
- 1 kg grote rauwe garnalen
- 1,5 eetl plantaardige olie
- 2 trosjes verse groene peperkorrels
- 3 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 eetl chilisaus
- 4 gehakte limoenblaadjes
- 80 ml vissaus
- 4 el geraspte palmsuiker of basterdsuiker
- 50 gr Thaise basilicumblaadjes
- 1 grote rode peper, zonder zaadlijsten, fijn gehakt
- 2 el gebakken knoflook
Bereidingswijze
Pel garnalen en verwijder darmkanaal (zwart sliertje). Verhit de olie in de wok en voeg garnalen, groene peper en 2 eetl. water toe. Verhit 5 min totdat de garnalen roze zijn.
Voeg knoflook, chilisaus en limoenblaadjes toe en verhit alles nog 3 min totdat aroma kan ontwikkelen.
Voeg vissaus en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 min sudderen op laag vuur.
Voeg basilicum toe en garneer met peper en knoflook.
Bron: Linda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten