zaterdag 4 september 2010

Red velvet met cream vanille forsting cupcakes

High tea, gebak, nagerecht 25 stuks

Ingredienten cupcakes
  • 300 gr fijne suiker
  • 200 gr boter op kamertempratuur
  • 2 eieren
  • 300 gr cakebloem of 270 gr. bloem + 30 gr. maizena
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel baksoda
  • snufje zout
  • 240 ml karnemelk
  • 1,5 eetlepel rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel (appel) cider azijn

Bereidingswijze cupcakes
Bloem zeven en apart zetten.

Oven voorverwarmen op 170 graden.

Boter met suiker 5 minuten goed luchtig kloppen. Voeg eieren toe en mix totdat deze opgenomen zijn in luchtig beslag.

Mix in aparte kom kleurstof, vanille extract en cacao. Voeg toe aan botermengsel.

Meng zout met karnemelk en voeg om en om met bloem toe aan botermengsel.

Doe baksodag en azijn bij elkaar (gaat bruisen), roer door en ook dit mengsel bij botermengsel voegen. Mix alles goed door elkaar.

Vul de cups met een flinke lepel (cups moeten voor 2/3 vol zitten) en zet 18 a 20 minuten in de oven.

Ingredienten frosting
  • 90 gr bloem
  • 480 ml melk
  • 400 gr ongezouten boter op kamertempratuur
  • 400 gr kristalsuiker
  • 2 eetl. vanille extract

Bereidingswijze frosting
Klop de bloem en de melk samen in een pannetje. Aan de kook brengen en goed over de bodem roeren. 10-15 minuten laten koken (goed blijven roeren). Hierna afdekken met bakpapier en laten afkoelen tot kamertempratuur.

Boter smeuig en luchting kloppen. Suiker toevoegen en tot slot vanille extract toevoegen en kloppen tot luchtig mengsel.

Alles met elkaar mengen en precies 15 minuten in de koelkast laten afkoelen.

Cupcakes eerst goed af laten koelen en dan op iedere cupcake een mooie toef spuiten met spuitzak of met lepel erop doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten