zaterdag 4 september 2010

Loempia met pompoen en cashewnoten

Borrelhapje 12 stuks

Ingredienten
  • 2 el sesamolie
  • 250 gr flespompoen, geschild in blokjes van 1x1 cm gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2,5 verse gemberwortel geschild en fijngeraspt
  • 1 rode chilipeper fijn gesneden
  • 2 el fijn gesneden korianderblad
  • 4 el ongezouten cashewnoten fijn gehakt
  • hoisin saus (toko)
  • 12 loempiavellen (toko)
  • 1 ei losgeklopt
  • plantaardige olie

Bereidingswijze
Verhit de sesamolie in pan/wok en bak de pompoenblokjes totdat deze zacht beginnen te worden. Draai het vuur laag en voeg gember, koriander, chilipeper  en cashewnoten toe. Schep alles 1 minuut om. Voeg 2 eetlepels hoisinsaus, zout en peper toe en laat iets afkoelen.

Spreid een loempiavel op een werkvlak en schep in het midden en volle lepel vulling. Laat aan beide zijkanten voldoende ruimte vrij.

Bestrijk de zijkanten met los geklopt ei en klap ze over de vulling zodat ze elkaar in het midden raken. Rol het deegvelletje vanaf de onderkant op. Sluit de naad door nog wat ei aan te brengen.

Maak op deze manier de overige loempia's.

Verhit de olie op 180 graden. Frituur totdat ze goudbruin zijn. Laat goed uitlekken.


Serveer met als dip de hoisin saus.


Bron: Linda

1 opmerking:

  1. Lijkt me leuk, ik ga gelijk wat proberen.
    Ow en dankje voor die afbeelding voor het vouwen van loempia's, ECHT handig

    BeantwoordenVerwijderen