zaterdag 4 september 2010

Lamstajine met abrikozen, dadels en amandelen

Hoofdgerecht 4 personen

Ingredienten
500 gr lamsschouder of nek in stukken van 4x4 cm gesneden
4 el zonnebloemolie
2 uien fijngesneden
15 saffraandraadjes
1/2 tl gemberpoeder
1 kaneelstokje
1 el honing
1 tl kaneel
150 gr dadel ontpit
150 gr verse abrikozen ontpit en gehalveerd
50 gr amandelschaafsel

Bereidingswijze
Verhit 3 el olie in braadpanen bak het vlees in kleine porties bruin. Schep het vlees uit de pan en bak in het vet uien aan totdat deze beginnen de kleuren. Voeg saffraan en gember toe. Roer goed door en voeg vlees erbij. Voeg zout, peper en kaneelstokje erbij. Schenk water in de pan totdat het vlees net onder water staat. Doe deksel op de pan en laat in 2 uur helemaal gaar stoven op laag vuur.

Voeg na 2 uur honing en kaneel toe en eventueel peper om zoet uit te balanceren. Roer goed door en laat saus verder inkoken. Roer af en toe tegen aanbranden.

Voeg als laatste dadels en abrikozen toe en laat nog 5 minuten koken.

Serveer met amandelschaafsel eroverheen als garnering.

Tip: Serveer met cous cous, bulgur, rijst of pitabrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten