zaterdag 4 september 2010

Sinaasappel kip salade met groene asperges en mediterrane dressing

Salade, hoofdgerecht 4 personen

Ingredienten salade
  • 1 kipfilet
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 kleine courgettes in linten geschaafd met dunschiller
  • 2 kleine venkelknollen in dunne plakjes
  • 2 sinaasappels geschild, ontvliesd en in partjes
  • 1 bakje sprouts (verkrijgbaar bij betere groenteboer)
  • 1 bosje waterkers
  • 1 bosje rucola
  • Verse kruiden naar smaak (dragon, kervel, peterselie, basilicum)
  • 25 gr pijnboompitten

Ingredienten dressing
  • 250 ml verse sinaasappelsap
  • 6 el balsamicodressing
  • 125 ml olijfolie
Bereidingswijze dressing
Kook sinaasappelsap en azijn in een pannetje in tot er 1/4 van over is. Laat afkoelen en meng met olijfolie.

Bereidingswijze salade
Sla kipfilet plat, grill in pan om en om gaar in ongeveer 12 minuten. Laat afkoelen en snijd in kleine stukjes.

Blancheer de asperges, koel af onder de kraan en snijd in 3 stukjes.

Meng asperges met courgettelinten, venkelplakjes en schep voorzichtig de sprouts en sinaasappel erdoor heen.

Doe waterkers en rucola in grote schaal en schep voorzichtig de groente erop. Besprenkel met de dressing. Leg kip erop en garneer met kruiden en pijnboompitten.

Wijntip: Elzas uit Frankrijk

Bron: Jan 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten